13.12.2023 | Tereza Hoffmannová

U11: Úspěšný podzim starší přípravky

Kategorie U11 pod vedením hlavního trenéra Dalibora Matouše zahájila přípravu na sezonu 2023/24 již 7. srpna v pravidelném týdenním rytmu tří tréninků a víkendového turnaje. V závěru srpna pak kluci ze starší přípravky absolvovali vydařené soustředění v Blšanech, jehož součástí bylo i podařené utkání s FK Ústí nad Labem, jehož výsledek 11:1 kluky nejen potěšil, ale trenérům také předvedená hra signalizovala, že se kluci díky dobré práci v tréninku zlepšují.

Jaký byl průběh podzimní sezony?

Během podzimu jsme odehráli úspěšně pět satelitních turnajů a ve všech zápasech dosáhli vítězství! Potěšily nás hlavně výhry nad tradičními konkurenty jako je FK Ústí nad Labem, Baník Most-Souš a Junior Chomutov. 10. října nás čekalo první kolo turnaje Planeo Cup v Chomutově a umístěním na třetím místě jsme si zajistili postup do dalšího kola. Následovaly další dva satelitní turnaje a opět naše výhry nad všemi soupeři. Do Neratovic jsme odjeli 9.11. na další kolo Planeo Cupu a v konkurenci osmi celků jsme si třetím místem vybojovali postup do republikového finále, které se koná v květnu 2024. To je pro nás asi největší podzimní úspěch. Zvláště nás v tomto turnaji potěšily zápasy s ligovými soupeři, které jsme zvládli jak herně, tak výsledkově, konkrétně s týmy FC Slovan Liberec (výhra 2:1), FK Mladá Boleslav (výhra 8:1) nebo FK Jablonec (remíza 3:3). V závěru podzimu jsme ještě vyhráli dva halové turnaje v Mostě a ve Spořicích a konečně si kluci užili také radost z prvních míst.

Zúčastnili jste se také turnaje Teekane Cup v Praze, řeknete nám k němu více?

Dalším kvalitním turnajem jsme prošli poměrně úspěšně a získali bronzové medaile za třetí místo v konkurenci devíti mužstev. V rámci turnaje jsme odehráli velmi dobré utkání s Duklou Praha (1:0) i se Slávií Praha (0:1). V tomto utkání s o rok mladšími Slávisty jsme viděli, že nás soupeři převyšují hlavně v individuálních dovednostech s míčem a dali nám návod, na čem musíme v tréninku zapracovat a zlepšit se.

Co vás teď ještě čeká?

Čekají nás ještě dva halové turnaje v Drážďanech a Mostě a úspěšný podzim zakončíme posledním tréninkem 20.12. tradičním utkáním rodičů proti dětem. Přípravu na jarní část sezony zahájíme pak 5. ledna a budeme se opět připravovat v pravidelném rytmu tří tréninků a víkendový zápas nebo turnaj.

Jaké máte plány do jarní části sezony?

Vrcholem jarní části pro nás budou květnové turnaje ve Stuttgartu a republikové finále Planeo Cupu, kde se ve velmi kvalitní konkurenci budeme snažit o co nejlepší reprezentaci klubu FK Teplice. Naším dalším cílem pro jaro je zabudování nových hráčů do týmu, protože máme poměrně úzký kádr. Částečně se nám to dařilo už v závěru podzimu, kdy s námi již několikrát trénovaly vyhlédnuté posily. Naším dalším cílem pro jaro, neméně důležitým, bude co nejlépe připravit mužstvo na ligovou soutěž, pro příští rok.

Je něco, co byste rád doplnil?

V závěru chci pochválit kluky za kvalitní práci v tréninku, což je základ a kluci zjišťují, že se jim to pak vrací v podobě úspěchů v zápasech a turnajích. Máme za sebou půlrok, který nás trenéry ohromně bavil a věříme, že podobně pofrčíme dál a těšíme se další tréninky, zápasy i turnaje. A úplně na závěr jeden můj osobní postřeh a pocit po prvním půlroce v klubu FK Teplice, panuje zde fantastická atmosféra napříč všemi kategoriemi, jak mezi hráči, tak mezi trenéry a všemi členy realizačních týmů. Velmi příjemně mě to překvapilo a jsem šťastný, že zde mohu být.