14.01.2023 | Novák Jaroslav

PU: FK Teplice B - FK Králův Dvůr 2:2 (1:0)

2:2 (1:0) 

  •  42. YASSER Mohamed ( as. KORSELT Matyáš ) - 1:0,
  •  90. BERÁNEK Marek ( as. GORNICKÝ Vojtěch ) - 2:2.

  •  69. PROCHÁZKA Michal - 1:1,
  •  82. BENEŠ Adam - 1:2.

  • Střely na branku 5 : 5 ( 3 : 1, 2 : 4 ),
  • Střely mimo branku 7 : 3 ( 4 : 1, 3 : 2 ),
  • Zblokované střely 4 : 3 ( 3 : 1, 1 : 2 ),
  • Střely celkem 16 : 11 ( 10 : 3, 6 : 8 ),
  • Vyložené šance 3 : 2 ( 3 : 1, 0 : 1 ),
  • Rohy 9 : 0 ( 4 : 0, 5 : 0 ),
  • Ofsajdy 2 : 4 ( 1 : 3, 1 : 1 ),
  • Fauly 5 : 5 ( 3 : 2, 2 : 3 ).

  • OUT 64 min. YASSER Mohamed (34)  -  IN 64 min. ALBEROVSKÝ Jiří (11),
  • OUT 64 min. KORSELT Matyáš (36)  -  IN 64 min. HADINEC Milan (20).

"Po úvodních 10-ti dnech náročné zimní přípravy nastoupil B-tým Sklářů k prvnímu přípravnému utkání v novém roce 2023. V sobotu dopoledne hostil na UMT stadionu Na Stínadlech po podzimu jedenáctým tým skupiny A Fortuna České fotbalové ligy.

Na hráčích obou dnešních soupeřů bylo patrné, že jdou do utkání přímo z náročné zimní přípravy a proto byl začátek opatrnější a oba týmy se na hřišti spíše "oťukávali". Do první velké šance se dostali domácí ve 12.minutě, ale Ngosa Nsunzu nedokázal ve vyložené příležitosti dopravit míč hlavou z hranice malého vápna do sítě Králova Dvora. Ve 23.minutě teplický Matyáš Korselt střelou z 10-ti metrů jen těsně minul pravou tyčku branky hostujícího brankáře Křečka. Ve 25.minutě měli vyloženou šanci také hráči Králova Dvora, ale pozorného brankáře Grümanna nedokázali ani z těsné blízkosti nadvakrát překonat. O několik málo vteřin později vystřelil z otočky na druhé straně domácí útočník Mohamed Yasser, ale jeho prudká střela jen těsně minula pravou tyč branky Králova Dvora. Skláři se dostali do vedení v samotném závěru první půle, konkrétně ve 42.minutě. Matyáš Korselt průnikovou přihrávkou skvěle vysunul Mohameda Yassera, který bezchybně provedeným a milimetrově přesným lobem překonal vyběhnuvšího brankáře Křečka – 1:0.

Po prostřídání vstoupili do druhého poločasu lépe hráči Králova Dvora a minimálně úvodních 20 minut byli lepším a nebezpečnějším týmem. Svoji snahu korunovali v 69.minutě, kdy vstřelili díky Procházkovi zaslouženou vyrovnávající branku – 1:1. V 82.minutě šli hosté dokonce do vedení, když přetažený centr z pravé strany usměrnil do sítě nabíhající Beneš. Skláři se ale nevzdali a za svoji snahu byli nakonec po právu odměněni. Několik málo vteřin před závěrečným hvizdem rozhodčího Bauma vyrovnali po tvrdé a přesné střele Marka Beránka k levé tyči po parádní přihrávce Vojty Gornického – 2:2.

"Na úvod bych chtěl poděkovat soupeři za sympatický a bojový výkon, který nás rozhodně prověřil a odhalil nedostatky, na kterých budeme i nadále pracovat. 

Musím také smeknout klobouk před našimi hráči, jak utkání zvládli i navzdory pokračující náročné zimní přípravě, která v těchto dnech kluky opravdu bolí, ale je rozhodně potřeba a je základním stavebním kamenem jejich fyzického fondu, ze kterého pak budou celou jarní část ČFL čerpat. Je pro nás momentálně složité trénovat v omezeném počtu hráčů a proto chci také poděkovat trenérům staršího dorostu U19, kteří nám v této těžké situaci pomohli v podobě trojlístku nadějných mladíků - Martina Kříže, Michala Trnovce a také Michala Bílka. Kluci se v konfrontaci s dospělým fotbalem rozhodně neztratili a jsou jistě příslibem do blízké budoucnosti směrem k dospělému fotbalu. 

Pevně věřím, že náš nově se tvořící tým, který po podzimní části mistrovské soutěže opustilo celkem 7 hráčů, se dokáže do začátku jarní části ČFL dostat do požadované formy a správné herní pohody. Za nás všechny to mohu určitě slíbit a rozhodně pro to uděláme maximum. Jsem také optimistou ohledně vhodného doplnění kádru našeho týmu co se týče kvality a to především v rámci klubu a také z venku, kdy bude ještě možnost vyzkoušet některé vytipované hráče. Nejvíce totiž hráče motivuje dostatečná konkurence a s tím spojená i vyšší kvalita a úroveň tréninkového procesu."