24.08.2024 | Tereza Hoffmannová

Ústecké dívky navázaly na loňský úspěch v dívčím Kouba Cupu!

Ústecký krajský výběr dívek ročníků 2010 a 2011 byl i letos součástí dívčího Kouba Cupu v Ostravě. Největšího celostátního turnaje pro kategorii starších žákyň se v Čechách pravidelně účastní 14 krajů a doplňuje je Bratislavský FZ. V nabité konkurenci se dívky ústeckého krajského výběru v čele se sedmi nominovanými hráčkami z FK Teplice umístily na skvělém 4. místě, což se ještě nikomu předtím nepovedlo. Pojďme si přiblížit jejich cestu celým turnajem!

Ústecký kraj se ocitl ve skupině smrti společně s Libereckým krajem, domácím Moravskoslezským krajem, Karlovarským krajem a Pražským fotbalovým svazem. K favoritovi skupiny bezesporu papírově patřil právě FS Praha. Celkově byly vytvořeny tři skupiny po pěti účastnících, kde se odehrála utkání každý s každým. Následně se dle umístění ve skupině odehrály boje o finální umístění. Z každé skupiny spolu tedy hrály celky na prvních místech o celkové prvenství v turnaji a obdobně probíhaly i boje o další příčky. Ústecký kraj se po zápasech ve skupině umístil na 2. místě a dostal se tak do závěrečného miniturnaje o 4.-6. místo. V něm dokázal uspět a posunul se tak po loňském pátém místě na 4. příčku, což je zatím nejlepší výsledek Ústeckého kraje!

Přehled výsledků ve skupině A:

Přehled výsledků v boji o 4.-6. místo:

V nominaci na letošní Kouba Cup se objevilo hned sedm hráček působící ve fotbalovém klubu Teplice. Děkujeme jim za skvělou reprezentaci klubu a gratulujeme k obrovskému úspěchu! Jmenovitě se turnaje účastnily: Nikola Maříková, Adéla Matouschková, Natálie Marika Šulcová, Laura Třesohlavá, Zdena Redlichová, Anna Zulegerová a Adéla Šumová.

Fotogalerie