22.04.2024 | Tereza Hoffmannová

Tažení memoriálem až na konečné 4. místo

Kategorie mladšího dorostu U16 se pod taktovkou trenéra Davida Haviara v memoriálu Vlastislava Marečka dostala až do finálové skupiny. V semifinále a ani v následném boji o 3. místo neuspěla, i přesto ale zaznamenala obrovský úspěch a bere 4. místo!

Michal Junek, asistent trenéra, zhodnotil finálový turnaj: "Chtěl bych klukům za účinkování ve finálovém turnaji MVM poděkovat. V obou zápasech, se Slavií i se Spartou, jsme po hráčích chtěli, aby hráli odvážně, abychom neustupovali z našeho stylu hry, a to se hráčům podařilo. Ikdyž jsme v obou zápasech prohráli vyšším rozdílem, tak předvedená hra výsledku určitě neodpovídala. Oba naši soupeří patří k naprosté špičce ve svých kategoriích u nás a ukázali nám svou sílu v taktické vyspělosti a technických dovednostech. Nás naopak v obou zápase zradila produktivita, za což nás samozřejmě tyto týmy dokázaly potrestat. Nicméně v obou zápasech jsme byli velmi důstojným soupeřem a oba celky jsme dokázali potrápit. Poděkování patří hráčům i všem kolegům z celého realizačního týmu. Všichni jsme si tento finálový turnaj skvěle užili."

Odkaz na články na webu FAČR: Článek 1Článek 2

Připomeňme si ještě jednou vítěznou cestu teplických sklářů až do finálové skupiny. Nejprve se doma popasovali s Hradcem Králové (6:5) a v závěsu také s Vysočinou Jihlava (5:2). Po prvních dvou výhrách si již někteří mohli pokládat otázky, kam až to kluci z mladšího dorostu dotáhnou. Na programu totiž měli tři venkovní duely, které odehráli během zimní přípravy. První z nich, opět s Jihlavou, měl po 90 minutách jasného vítěze (6:0). Následujícím soupeřem byl MFK Vítkovice, se kterým se naše kategorie během memoriálu ještě nesetkala. Výsledek po konci utkání ovšem svítil ve prospěch Teplic (4:1). S Hradcem Králové se poté zrodila poměrně jednoduchá výhra (5:1) a závěrečný zápas s Vítkovicemi ovládl také teplický celek (4:0). Z prvního místa tak kluci ze severu Čech postoupili až do samotného finále, kam se dostaly pouze čtyři celky. 

Memoriál Vlastislava Marečka okomentoval manažer mládeže Jaroslav Bartoš: "Po skončení memoriálu jsem obdržel telefonát z FAČR, ve kterém jsem si vyslechl pochvalu nejen za předvedenou hru, ale i za chování hráčů a především celého realizačního týmu FK Teplice. Jsem rád, že je náš klub příkladně reprezentován na hřišti i mimo něj. Celému realizačnímu týmu a všem hráčům proto děkuji za vzornou reprezentaci a gratuluji k dosaženým úspěchům."