04.06.2022 | Novák Jaroslav

Žáci U15 na Rimini Cupu v německém Bad Kissingenu

Nejstarší žáci FK Teplice U15 se na konci minulého týdne od čtvrtka 26.5. do neděle 29.5.2022 zúčastnili již 31.ročníku mezinárodního turnaje RIMINI CUP v německém Bad Kissingenu ve spolkové zemi Bavorsko, který pořádal místní sportovní klub TSVgg 1900 Hausen.

Hráči naší nejstarší žákovského kategorie společně s trenéry Davidem Köstlem a Patrikem Gedeonem vyrazili již ve čtvrtek do německého Bad Kissingenu, lázeňského města ležícího ve spolkové zemi Bavorsko v pohoří Rhön. Ještě týž den odehráli před samotným zahájením turnaje přátelské utkání s výběrem severního Bavorska Regionalauswahl Nordbayern, za který nastoupili hráči až do věkové kategorie U17. Utkání skončilo remízou 1:1 po poločase 0:0, když teplickou branku vstřelil Aleš Březina.

Pátek měl celý tým volný program a kluci si tak společně s trenéry mohli užít krásy města Bad Kissingen, které je je na seznamu Světového dědictví UNESCO jako jedno ze slavných lázeňských měst Evropy. Před samotnou prohlídkou města přivítal náš tým starosta města Bad Kissingen. Zároveň se také v pátek večer uskutečnilo slavnostní zahájení turnaje společně s oficiálním losováním a na závěr byla pro všechny zúčastněné týmy připravena společná večerní párty.

Náš tým byl vylosování do skupiny A, kde se v sobotu postupně utkal s německým Würzburger Kickers (1:2), s výběrem Bayernauswahl (0:2) a na závěr sobotního programu také s polským týmem Miedz Legnica (1:1).

V neděli turnaj pokračoval boji o umístění, kde se naši kluci po třetím místě v základní skupině A střetli v utkání o 5.místo s s třetím týmem skupiny B, s ukrajinským týmem FC Rukh Lvov, který nakonec porazili 1:0.

Celý turnaj byl opravdu skvěle zorganizován a o náš tým bylo skvěle postaráno. Děkujeme tímto organizátorům za pozvání a za možnost se Rimini Cupu zúčastnit.

Zvláštní poděkování patří hlavně krajanovi panu Erhardu Špačkovi a Sudetoněmeckému krajanskému sdružení přátel města Teplice. 

Výsledky FK Teplice U15 na Rimini Cupu 2022:

Skupina A:

FK Teplice - Würzburger Kickers 1:2 (0:1)

Bayernauswahl U15 - FK Teplice 2:0 (2:0)

Miedź Legnica - FK Teplice 1:1 (0:1)

3. místo ve skupině

Utkání O 5. - 6. místo

FK Teplice - FC Rukh Lvov 1:0 (0:0)

Vítězem celého turnaje se nakonec stal řecký tým PAOK Soluň (PAOK Saloniki), když ve finálovém utkání porazil německý tým FC St. Pauli po výsledku 2:0.

  • Nejlepším hráčem turnaje byl zvolen Alesandro Crimaldi z Würzburg Kickers.
  • Yves Weitze z FC St. Pauli byl zvolen nejlepším brankářem turnaje.
  • Nejlepším střelcem se stal Mithov Neto (PAOK Soluň) společně s Maxem Stüvenem z FC St. Pauli, když oba vstřelili 4 branky.

Konečné pořadí Rimini Cupu 2022:

8. Platz: SpVgg Greuther Fürth

7. Platz: Miedź Legnica

6. Platz: FC Rukh Lvov

5. Platz: FK Teplice

4. Platz: Würzburger Kickers

3.Platz: Bayernauswahl

2. Platz: FC St. Pauli

1. Platz: PAOK Saloniki