12.12.2023 | Tereza Hoffmannová

ŽENY A DOROSTENKY NA TURNAJI V UHERSKÉM BRODĚ

Dvě družstva ženského úseku, konkrétně kategorie žen a dorostenek, se v termínu 8.-10.12. zúčastnily halového turnaje v Uherském Brodě. V konkurenci 24 týmů se dařilo zejména dorostenkám, které zaznamenaly úctyhodný úspěch, když obsadily krásné 5. místo.

V pátek v dopoledních hodinách se ze severočeského města vypravily dvě dodávky směr Zlínský kraj. Příjezd teplické hráčky hlásily kolem šesté hodiny večerní, čekala je večeře, ubytování a příprava na sobotní program. Ten obsahoval odehrání všech čtyřech základních skupin, které následně určily postupující na základě konečného místa v tabulce. V neděli pak vypukly boje o finální umístění v turnaji. Kromě samotných zápasů, které je čekaly v turnaji, měli účastníci možnost zdarma využít vstup do aquacentra nebo na večerní společenskou zábavu.

Teplické ženy narazily v základní skupině na týmy z Jihlavy (ženy), Zlína (ženy), Brušperku (ženy), Olomouce (ženy) a Uherského Brodu (juniorky). Ženám se ve skupině bohužel nedařilo a i přes herní převahu nedokázaly vsítit potřebné góly, což pro ně znamenalo pouze jednu výhru, dvě remízy a dvě prohry. Skončily tak v základní skupině na 5. místě a další den tedy hrály o 17. místo. Neděle již byla na góly bohatší a všechny tři zápasy dopadly pro ženy vítězně, když soupeřky přehrály 5:1, 2:0 a 4:1.

Z týmu žen byla vyhlášena nejlepší hráčkou týmu Karolína Kolářová, která turnaj zhodnotila následovně:V pátek se odjíždělo na turnaj do Uherského Brodu, kam jsme jeli 7 hodin což bylo hodně náročné a podle mého se to také podepsalo i na předvedené hře v sobotu, když jsme turnaj zahájily prvním zápasem již v 8 hodin ráno. Naše hra jako taková nebyla vůbec špatná, vytvářely jsme si velmi dobré šance, ale koncovka už byla horší, a proto jsme nedokázaly zápasy zlomit v náš prospěch. Jako odpolední regeneraci jsme navštívily aquapark, což bylo příjemné po ranních zápasech. V neděli turnaj pokračoval a všechny tři zápasy jsme vyhrály jasným rozdílem. Je škoda, že jsme nevybojovaly lepší místo, když jsme poté viděly, že góly střílet umíme. Každopádně už na výsledku nic nezměníme, nyní víme na čem trénovat, aby se nám další halový turnaj povedl lépe.“


Dorostenky v základní skupině změřily síly se Slováckem (juniorky), Komárnem (ženy), Olomoucí (ženy), Jihlavou (juniorky) a Uherským Brodem (ženy). Ve skupině zaznamenaly tři výhry, jednu remízu a jednu prohru, což stačilo k tomu, aby obsadily 2. místo a v závěrečných nedělních utkáních mohly bojovat o 5.-8. místo. Vzhledem k tomu, že se mladým sklářkám dařilo i v neděli a všechna utkání vyhrály, mohly se tak radovat ze skvělého 5. místa. Na prvních čtyřech místech navíc skončily týmy žen, naše kategorie WU18 byla tedy nejlepší ze všech dorosteneckých celků, které se turnaje účastnily.

Nejlepší hráčkou dorostenek byla v turnaji zvolena Helena Šandová, která se pár větami k turnaji vyjádřila:Jsem ráda že jsem byla nominována na tento víkendový turnaj, který započal v pátek v Uherském brodě. Byli jsme ubytovaní v hotelu, ve kterém se nám líbilo. V sobotu jsme se přesunuli do haly, kde jsme odehráli pět utkání, ve kterých se nám vedlo velmi dobře. Poté co jsme odehráli základní skupinu, tak jsme se odebrali do aquaparku, což bylo skvělé zpestření. V neděli jsme pokračovali na vítězné vlně, když jsme v prvním zápase porazili Loděnici vysokým rozdílem 4:0. Ve zbylých utkáních jsme zvítězili a díky tomu jsme skončili na 5.místě z 24 týmů. S holkami jsme si turnaj moc užily a trenér nás pochválil za výborné výkony.“


Kategorie WU18


Kategorie A ženy