26.05.2023 | Novák J., Künzl T. / Foto: Čejka P.

ŽÁCI U15 NA RIMINI CUPU V NĚMECKÉM BAD KISSINGENU

Nejstarší žáci FK Teplice U15 se na konci minulého týdne od čtvrtka 18.5. až do neděle 21.5.2023 zúčastnili již 32.ročníku mezinárodního turnaje RIMINI CUP 2023 v německém Bad Kissingenu ve spolkové zemi Bavorsko, který pořádal místní sportovní klub TSVgg 1900 Hausen.

Hráči naší nejstarší žákovského kategorie společně s trenéry Miroslavem Šaškem a Jiřím Černým vyrazili již ve čtvrtek do německého Bad Kissingenu, lázeňského města ležícího ve spolkové zemi Bavorsko v pohoří Rhön. Ještě týž den odehráli před samotným zahájením turnaje přátelské utkání s výběrem severního Bavorska Regionalauswahl Nordbayern. Utkání skončilo remízou 2:2 po poločase 0:1, když teplické branky vstřelili Šimek a Opatrný.

Pátek měl celý tým volný program a kluci si tak společně s trenéry mohli užít krásy města Bad Kissingen, které je je na seznamu Světového dědictví UNESCO jako jedno z nejznámějších lázeňských měst Evropy. Před samotnou prohlídkou města náš tým také osobně přivítal starosta Bad Kissingenu pan Kay Blankenburg. Zároveň se také v pátek večer uskutečnilo slavnostní zahájení turnaje společně s oficiálním losováním, kterého se aktivně zúčastnil sekretář mládeže FK Teplice pan Tomáš Künzl. Na závěr byla pro všechny zúčastněné týmy připravena společná večerní párty.

Náš tým byl nakonec vylosován do skupiny A, kde se v sobotu postupně utkal s německým FC St. Paulim (3:0), s výběrem Bayernauswahl (0:2) a na závěr sobotního programu také s chorvatským týmem a pozdějším vítězem celého turnaje chorvatským Hajdukem Split (0:4).

V neděli turnaj pokračoval boji o umístění, kde se naši kluci po třetím místě v základní skupině střetli v utkání o 5.místo s třetím týmem skupiny B, s německým týmem DSC Arminia Bielefeld, který nakonec porazili 3:0.

Celý turnaj byl opravdu skvěle zorganizován a o náš tým bylo skvěle postaráno. Děkujeme tímto organizátorům panu Wolfgangu Lutzovi a panu Eckhardu Ferhlovi za pozvání a za možnost se Rimini Cupu zúčastnit.

Zvláštní poděkování patří hlavně krajanovi panu Erhardu Špačkovi a Sudetoněmeckému krajanskému sdružení přátel města Teplice.

Výsledky FK Teplice U15 na Rimini Cupu 2023:

Vítězem celého turnaje se nakonec stal chorvatský tým HNK Hajduk Split, když v napínavém finálovém utkání porazil Výběr Bavorska ( Bayernauswahl )  5:4 až po penaltách.

  • Nejlepším hráčem turnaje byl zvolen Tim Berger z výběru Bavorska.
  • Nikolaos Mitrousis z týmu PAOK Saloniki byl zvolen nejlepším brankářem turnaje.
  • Nejlepší střelcem se stali Sidiropolus Anastasiios (PAOK Saloniki), Kusanovic Tino (Bayernauswahl) a Molife Etekiol (Celtic Glasgow), když všichni vstřelili 3 branky.

Konečné pořadí Rimini Cupu 2023:

8. místo: FC St. Pauli

7. místo: Würzburg Kickers

6. místo: Arminia Bielefeld

5. místo: FK Teplice

4. místo: Celtic Glasgow

3. místo: PAOK Saloniki

2. místo: Výběr Bavorska

1. místo: Hajduk Split