07.12.2023 | Tereza Hoffmannová

WU15: Ohlédnutí za uplynulou podzimní sezonou

Kategorii starších žákyň vede od začátku sezony realizační tým ve složení Tereza Hoffmannová, Barbora Cankářová a Denisa Rezková. Mladé fotbalistky hrají 1. ligu starších žákyň, a navíc se účastní i teplického okresního přeboru starších žáků. Jak se týmu v sezoně dařilo nejen v soutěžích se dozvíte v rozhovoru níže.

Podzimní sezona je u konce, jak hodnotíte její průběh?

Samozřejmě je vždy co zlepšovat. Výsledkově se nám příliš nedařilo, ale holky se zlepšuji každým tréninkem a zápasem. Je skvělé, že věci, které se do nich během tréninku snažíme dostat postupně přenášejí i na hřiště během utkaní ať už okresního přeboru nebo 1. ligy žákyň. Celý podzim nás trápil nízký počet hráček, ale i tato situace se postupně stabilizujeme a věříme, že jaro bude v mnoha ohledech ještě lepší. Tímto bych chtěla podekovat dívkám z kategorie WU13 a WU18, které nás po celou sezonu doplňovaly v jednotlivých soutěžích.

Jak holky zvládaly náročný program dvou zápasů v týdnu, tedy místního okresu a 1. ligy starších žákyň?

Myslím, že velice dobře. Já zapojení dvou zápasů za týden mohu jen kvitovat. Máme to jako tréninkový zápas, navíc s kluky, kteří hrají zase trochu jiným způsobem než holky a pro nás je to skvělá zkušenost. I díky pravidelným dvěma utkáním v týdnu je vidět, že se hráčky během sezony herně posouvají a bylo to nakonec vidět i výsledkově v okresním přeboru starších žáků.

Jak proběhl závěr sezony?

Čekala nás rozlučka se sezonou, která proběhla v ústecké Jump aréně na Střekově. Dívky i realizační tým zde mohli přespat přímo na žíněnkách. Já osobně se jsem si dokopnou užila a myslím, že nejsem jediná. Navíc to byla výborná příležitost ke stmelení kolektivu, což je v týmovém sportu vždycky potřeba. Po rozlučce proběhlo ještě pár tréninkových jednotek a teď již holky čeká zasloužené volno, zobání cukroví a koukaní na pohádky.

Jaké jsou cíle do zimní přípravy, na čem chcete pracovat?

Hlavním cílem je určíte vetší stabilizace hráčského kádru a samozřejmě postupný výkonnostní růst dívek. Máme toho hodně před sebou, hlavně z hlediska taktické připravenosti a určitě se na to v přípravě zaměříme. Začínáme na začátku ledna a pojedeme opět v režimu tří tréninků v týdnu. Také nás čeká několik přípravných utkání, halový turnaj pro zpestření a soustředění v Brandýse nad Labem.

Chtěla byste něco vzkázat samotným hráčkám?

Chtěla bych holkám vzkázat, že za nimi vždycky jako realizační tým stojíme, máme je rády a také ať na sobě dále pracují a posouvají se jak z hlediska lidského, tak sportovního.