05.05.2023 | Kuncová Veronika

WU13: 2. místo na turnaji Trecha cup

V uplynulém prodlouženém víkendu zažily mladší žákyně WU13 nebývalý úspěch v každém ze tří dní.

Nejprve v sobotu byly naše dívky jedním z hlavních pilířů teprve druhého vítězství starších žákyň WU15, když nastoupily v nadstavbové části 1. ligy doma proti týmu ABC Braník. Utkání skončilo vítězstvím domácích 1:0.

V neděli zahájil team dvoudenní tour, kdy se v podvečer utkal v Praze opět s týmem ABC Braník, ale tentokrát v kategorii 1. ligy WU 13 a v druhém utkání po sobě dokázal zvítězit 1:3. Po večeři v místní restauraci všichni pokračovali směr Hodonín k hlavnímu vrcholu celé tour a to mezinárodnímu turnaji Trecha CUP 2023.
Vrcholem prodlouženého víkendu byl první ročník mezinárodního turnaje Trecha Cup v Rohatci na Moravě, kterého se účastnila špička prvoligových klubů z 1. ligy mladších žákyň Morava a také 1. slovenské ligy. Jména týmů jako 1. FC Slovácko, Baník Ostrava, Sigma Olomouc, Inter Bratislava, MŠK Žilina a další slibovala perfektní fotbalovou podívanou. Náš tým mladších žákyň byl jediným zástupcem z Čech. Celkem bylo přihlášeno 12 týmů rozdělených do dvou skupin po šesti. Po odehraných zápasech v základních skupinách došlo na utkání o umístění.
Prvním soupeřem byl favorizovaný tým Baníku Ostrava. Hráčky Teplic soupeře zaskočily a díky zodpovědnému výkonu zvítězily 1:0. Navíc teplická brankářka chytila penaltu Baníku. V druhém utkání na ně čekal čekal favorit na vítěze turnaje 1. FC Slovácko. Konečný výsledek 0:0 byl pro soupeře nemilým překvapením. Výkon Teplických holek postupně gradoval. Zajištěná obrana, konsolidovaný výkon zálohy a perfektní hra útočníků dávalo tušit, že dívky mohou na turnaji dosáhnout skvělého výsledku. Třetí utkání bylo povinné vítězství nad Třebíčí, což holky potvrdily a rozdrtily soupeře vysokým výsledkem 5:0. Ve skupině bojovaly o první místo s 1. FC Slovácko, proto do každého utkání šly s pokorou, vysokým nasazením a jasným cílem vyhrát.

Čtvrté utkání se slovenskou Petržalkou rozhodly v poměru 2:0. Poslední utkání ve skupině proti Sigmě Olomouc, rozhodla penalta a vítězství 1:0. Tímto si team Teplic zajistili první místo v těžší skupině a dostal se tak do finále celého turnaje bez obdržení jediného gólu.

Soupeřem žluto-modrých ve finále bylo družstvo MŠK Žilina, které do finále došlo taktéž bez inkasované branky a vévodilo druhé skupině. Česko - Slovenské finále slibovalo zajímavou konfrontaci. Celé utkání bohužel ovlivnila první smolná obdržená branka. I přes spoustu neproměněných šancí se soupeři podařilo navýšit skóre na 0:2. V druhé minutové dekádě začaly hrát holky vabank, nicméně se soupeři podařilo vsítit další branku a bylo rozhodnuto. Teplické dívky z WU13 zakončily turnaj a celý prodloužený víkend, i přes slzy a hořkost porážky ve finále, nádherným druhým místem z mezinárodního turnaje. Předávání pohárů a medailí na stupních vítězů brzy nechalo zapomenout na poslední prohru a všichni si tak mohli vychutnat výborný výsledek uzavírající vítězný víkend.
Kvalita turnaje, obsazenost soupeři, zázemí pro teamy i diváky byla z pohledu realizačního teamu nebývale na špičkové úrovni. Turnaje takovéhoto rozměru v tak perfektně připraveném stavu jsou nevídané a v dívčím fotbale jedinečné.
Na závěr nesmíme zapomenout na FKT fanklub, který s námi celý víkend procestoval a byť se skládal pouze ze 4 osob, byl naším dalším hráčem na hřišti, čehož si všimli i pořadatelé a Milana Točinu, Petra Matouschka a prarodiče Nikči Maříkové ohodnotili jako nejlepší fanklub turnaje a ti si tak z turnaje odvezli krásné ceny. Úplně poslední, ale neméně důležité poděkování patří Jardovi Slámovi, za perfektně zmáknutou dopravu a Městu Teplice, že nám tuto cestu na hranice se Slovenskem umožnili.

Už teď se všichni těší na další ročník a možnost znovu reprezentovat FK Teplice

Více fotografií na:

https://moula76.rajce.idnes.cz/WU_13_CUP-2023/

https://moula76.rajce.idnes.cz/CUP_WU_13-2023/

https://romanpechafotograf.rajce.idnes.cz/Fotbal_CUP_Rohatec_1.5.2023/