19.09.2023 | Hoffmannová Tereza

U9: Vstup do nové sezony 23/24

Třetí sezonu mají před sebou trenéři společně s hráči ročníku 2015 a všichni byli na tréninky po letní pauze opravdu natěšení. Kategorii U9 vede trenérské trio ve složení Kamil Jůzl, Martin Hauptvogel a Michal Hamala. Přípravu začala kategorie U9 netradičně až 21.8., ale hráči díky tomu mohli využít dlouhých prázdnin k různým mimofotbalovým aktivitám. Navíc pro ně měli trenéři po návratu na trávník připravený pestrý program a věděli, že kluci naskočí do fotbalového kolotoče velmi rychle. Co hráče čekalo na začátku přípravy a mnoho dalších informací nám v řádcích níže prozradí hlavní trenér kategorie Kamil Jůzl.

Co všechno vás na začátku sezony čekalo?

Po třech trénincích jsme se zúčastnili turnaje August Cup 2023 v Mostě, kde kluci prohráli až ve finále s Mladou Boleslaví a hned druhý den odjel celý tým do Neratovic zahrát si s týmy jako je Kladno, Roudnice nad Labem a nechyběli ani domácí Neratovice. Bylo skvělé vidět všechny hráče v akci a znovu jsme mohli s trenéry vyhodnotit, že dva měsíce prázdnin v tomto věku udělají s hráčem strašně moc. Někteří hráči nám vyspěli takřka před očima, a to jsme je vlastně vůbec neviděli. 😊

Na konci srpna jsme odjeli na soustředění do Blšan, kde jsme si to užili, a to nejen fotbalově. Přátelské utkání se Sokolovem jsme zvládli skvěle.

Jak vypadá následující program kategorie U9?

Nyní trénujeme a těšíme se na náš letošní první krajský satelitní turnaj, kde dostanou příležitost všichni naši hráči. V září nás čekají 3 krajské satelitní turnaje a turnaj v Červených Pečkách. Kluci se strašně těší až obléknou opět naše nové a krásné dresy.

Tak doufejme, že nám ještě vydrží pěkné počasí, protože chuť trénovat máme velkou.

Máte za sebou již několikátou sezonu v kategorii přípravek. Na co kladete největší důraz, respektive s jakým cílem chodíte do tréninků u malých fotbalistů?

Jdu do sezóny jako každý rok. Budu trénovat tak, aby to hráče co nejvíce bavilo, nejde jen o tréninky, důležitá je i komunikace s dětmi v kabině i mimo hřiště. Bavit se s nimi, aby vás vzali jako kamaráda. Každé dítě potřebuje trošku jiný přístup, ale pochvala platí úplně na každého. Věřím, že budu mít na trénincích co nejvíce dětí, kde společně budeme zlepšovat jejich individuální dovednosti. Mým úkolem v tomto věku je naučit hráče vést míč se vztyčenou hlavou. Trénovat levou i pravou nohu a stále zdokonalovat první dotek, práci s míčem a přepínání při jeho ztrátě. Takže úkolů mám spousta a chuť opravdu velikou