05.12.2023 | Tereza Hoffmannová

U9: Finále Planeo Cupu volá

Článek nejen o postupu do finále kategorie U9, ale také o současném tréninkovém režimu a také plánech do budoucna. Trenér Kamil Jůzl nám v řádcích níže shrnul to a mnohem více, tak se neváhejte začíst a dozvědět se, jak to v u nás v Teplicích chodí.

Drželi jste nám palce – děkujeme. Ano, navazujeme na konec předešlého článku, kde jsme vás požádali, abyste nám na turnaji Planeo Cup drželi palce. Za podpory rodičů, i když tam je také pořád co zlepšovat, to kluci zvládli a postoupili z krásného druhého místa do celorepublikového finále, které se bude hrát 25. - 26. května 2024.

Utká se tam celkem 24 nejlepších týmů z celé České republiky a my tam nebudeme chybět. Skvělá práce kluci.Je to pro nás taková malá odměna za to, jak kluci k tréninkům přistupují. Jsme velmi rádi, v jakém počtu nám chodí na tréninky. Minimum omluvenek jednoduše znamená, že to kluky prostě baví, a tak to má být. Turnaje se zúčastnily týmy: FK Junior Děčín, TJ Slovan Velvary, SK Roudnice nad Labem, FK Ústí nad Labem, AC Sparta Praha, FK Mladá Boleslav, FK Pšovka Mělník a samozřejmě FK Teplice. Na turnaj Planeo jsme vzali v danou chvíli 10 nejlepších hráčů, ale abychom vytížili herně všechny hráče, tak jsme si k nám na trénink pozvali kluky z Proboštova. Musíme sportovně uznat, že kluci pod vedením trenéra Martina Malého byli velmi dobře připraveni. Na okresní soutěži neznají porážku Tu poznali až s námi a my jsme opět velmi rádi, že naše druhá polovina týmu tento těžký zápas zvládla. Nám trenérům to ukázalo, že jdeme správnou cestou, po které chceme pokračovat i nadále.

Začala nám zima a změna tréninků je tu. Jednou týdně chodíme do tělocvičny, kde si rádi něco podlezeme, přeskočíme a tak podobně. Poté jsme ještě 2x v týdnu venku na umělé trávě, což je pro nás super, že jsme mohli zůstat venku, navíc k nám chodí pomáhat Káťa a je prima, jak říkají kluci, ta nás srovná. Ano, Káťa s námi má na starosti gymnastickou a atletickou průpravu. A aby toho nebylo málo, tak chodíme ještě na žíněnku k Pavlovi (zápasník Pavel Jezdinský – letos se umístil na 3. místě na MČR mužů ve volném stylu – gratulujeme), ten je tedy trochu přísnější, ale zase z nás dělá siláky.

A co máme ještě v plánu? Budeme chodit ještě na plavání. Prostě a jednoduše, jde o správný všeobecný rozvoj dítěte. A to je fotbal u nás v Teplicích.