28.06.2023 | Novák Jaroslav / Foto: SK FŠ Třebíč, z.s.

U8: Reportáž z turnaje Třebíč Open 2023

Na závěr sezóny se naše přípravka U8 - ročník 2015 - vydala na prestižní celorepublikový turnaj Třebíč Open 2023. Turnaje se v naší věkové kategorii zúčastnilo celkem 16 týmů napříč republikou, přičemž se hrálo systémem každý s každým a byl rozdělen do dvou hracích dnů.

Turnaj hodnotili společně trenéři Kamil Jůzl ( nahoře vpravo ) a Martin Hauptvogel ( nahoře vlevo ):

" Přiznáváme se, že v naší kategorii mladší přípravky se takovýchto turnajů moc neúčastníme, protože nejsme zastánci vyvíjení tlaku pro zisk bodů a výsledkem a vadí nám někdy až příliš ambiciózní a přemotivovaní rodiče a trenéři. Máme raději přípravné Miniligy, které si pořádáme se stejně nastavenými trenéry, se kterými si vzájemně vyměňujeme poznatky a názory při výchově dětí a o rozvíjení individuálních herních činností jednotlivce.

Ale zpět k Třebíč Open. Náš trenérský tým se už dopředu jednomyslně shodl na tom, že ani tady se nenecháme ovlivnit honbou za medailí, ale i nadále upřednostníme rozvoj herních dovedností jednotlivých hráčů. Je to cesta, po které jsme se vydali a jsme přesvědčeni, že je správná. A proto si všech našich 12 kluků vystřídalo různé herní posty a každé střídání jsme jim měnili i stranu, na které mají hrát. Nikoho nemáme zafixovaného a v brance se nám prostřídalo dokonce 6 (!) různých gólmanů. Kluci se prezentovali hrou, kterou jim neustále vštěpujeme v tréninkovém procesu. Je plná dynamiky, presinku po ztrátě míče a individuálních herních dovedností při práci s míčem, kdy hrají i v nebezpečných prostorech a pod tlakem soupeře, sebevědomě 1 na 1. Velkou odměnou jsou pak pro nás pochvaly od soupeřů i pořadatelů, kdy se v průběhu turnaje postupně nesla věta, že FK Teplice hrají pěkný fotbal. Vyzdvihnul bych zejména vyrovnané a povedené zápasy se Zbrojovkou Brno, FCTempo Praha a s našimi kamarády, se kterými se potkáváme na už zmíněné Minilize, Dukla Praha a Dynamo České Budějovice. Dále jsme si zahráli s FC Vysočina Jihlava, FK Znojmo, SK Líšeň, FC Háje - Jižní Město, FC Ivančice, FK Admira Praha, 1. FC Znojmo, slovenským MŠK Fomat Martin, domácím SK FŠ Třebíč a úplně poslední zápas jsme odehráli s pozdějším vítězem celého turnaje FK Hodonín. I přes naši převahu skončilo toto poslední utkání remízou a uznalý trenér soupeře pan Winkler, pak na stránkách tisku v Hodonínském deníku, při popisu jejich cesty za titulem zmínil, že tón posledního zápasu udávaly FK Teplice !

Závěrem tímto děkujeme pořadatelům, soupeřům a hlavně FanClubu rodinných příslušníků našich hráčů, kteří nám vytvořili báječnou atmosféru a tak trochu se stali i realizačním týmem, když pomáhali například s dodržováním pitného režimu :-). "