19.09.2023 | Hoffmannová Tereza

U8: Letní soustředění v Blšanech

Ve dnech 30.8. – 2.9. se kategorie U8 vedena trenérským duem Jahnelem a Vandrovcem zúčastnila svého prvního fotbalového soustředění na začátku jejich fotbalových krůčků. Pro kluky to bylo opět něco nového, 4 dny bez rodičů, daleko od domova a od svých pokojů totiž není jen tak. Kluci se snažili být samostatní ve všech směrech, ale trenéři jim byli neustále nápomocni. Na jednu věc z tohohle soustředění určitě trenéři nezapomenou. Tolik tkaniček už totiž v životě asi nezavážou. 😊

A jak vlastně celé soustředění probíhalo? To nám trenéři prozradí v řádcích níže.

Stesk po rodičích překonala touha a radost z dalších tréninků, které před námi stály. Z loňské školičky nás čekal přechod na hřiště s rozestavením 4+1. Měli jsme tři dny na to, abychom klukům vštípili základní rozestavení a základní principy fotbalu u kategorie mladší přípravky na závěrečný zatěžkávací test celého soustředění v podobě miniturnaje s týmy SK Rakovník, SK Žatec a FC Junior Chomutov.

Nastal den D a my se v nádherných nových dresech mohli vrhnout do naší první společné výzvy. Čekala nás utkání se šikovnými soupeři. V celkovém součtu jsme miniturnaj ovládli, ale více než prvenství v turnaji nás těšila radost kluků ze hry. Nadšení ze vstřelených branek, vyzkoušení si prvních kliček. To je to, co trenéry těší, když u svých svěřenců vidí obrovský progres za tak krátkou dobu, hlavně individuálních herních činnostech. V dalších týdnech už nás čekají satelity a kluci už jsou opět natěšeni do dalších zápasů.