07.02.2024 | Tereza Hoffmannová

U17| Hodnocení zápasu FK Baník Sokolov - FK Teplice

Výsledek utkání:

FK Baník Sokolov - FK Teplice 0:7 (0:2)

Sestava:

R. Zich – V. Jelínek, M. Matkovič (60‘ J. Kulhánek) J. Rajchert (45. Š. Nebuloni), J. Baroš (60‘ L. Salaba) – D. Neckář – J. Kulhánek (45. M. Tyl), M. Kodeš, L. Salaba (45’M. Valenta), E. Hönig – K. Čejka (68‘ M. Macek)

Branky:

27‘,60‘ K. Čejka, 49‘, 57‘ M. Kodeš, 52‘, 63‘ M. Valenta, 39‘ L. Salaba

Domácí tým velmi dobře bránil, snažil se zhušťovat prostor a bojoval, což hlavně na začátku utkání na hostující hráče stačilo. Až ve 27. minutě otevřel skóre hostující K. Čejka, když zkušeně přehodil brankáře domácích. Teplický tým pokračoval v dobývání domácí svatyně, hráči ale trefovali brakovou konstrukci, brankáře a další dobře mířené střely zblokovali obětavě domácí obránci. Ve 39. minutě se prosadil po standardní situaci L. Salaba a Teplice odcházely do kabin s dvoubrankovým vedením. Druhá půle byla jednoznačně v režii hostujícího týmu a svou aktivitu hráči zúročili i gólově. Zápas skončil vysokým vítězstvím hostujícího týmu. 

Hodnocení hlavního trenéra Ladislava Jamricha:

„Prvních 25 minut jsme hráli pomalu zezadu a domácí tým se stačil posouvat. Domácí hráči navíc vyhrávali osobní souboje a nám chyběla větší kvalita v poslední třetině hřiště. Ve druhé části první půle ovšem kluci zrychlili kombinaci, byli aktivnější ve hře bez balonu a konečně se podařilo zlomit obranný val domácích. Zejména v úvodu druhého poločasu jsme dominovali a v rozmezí třinácti minut vstřelili pět branek. Nemůžeme být ale spokojení se závěrem utkání, kdy už jsme zápas jen pasivně dohrávali.“