24.07.2022 | Novák Jaroslav

U16: Bronz pro Skláře z Memoriálu Ondřeje Voříška

Nejmladší dorostenci Sklářů věkové kategorie U16 pod vedením trenérské dvojice Michal Kalvach a Radek Prchal získali na prestižním již sedmnáctém ročníku Memoriálu Ondřeje Voříška v Ratíškovicích bronzové medaile. V souboji o třetí místo porazili ve vyrovnaném utkání stejně staré hráče Sigmy Olomouc na pokutové kopy po výsledku 3:2. Celý turnaj ovládly naděje Baníku Ostrava, které ve finále tradičního letního dvoudenního klání zdolaly Žilinu, když soupeře ze Slovenska přetlačily také až na pokutové kopy.

Účasti mladých nadějí Sklářů na turnaji v Ratíškovicích zhodnotil hlavní trenér Michal Kalvach: 

"V rámci soustředění na jižní Moravě jsme absolvovali prestižní turnaj kategorie U16. Jsme velmi rádi za šanci startovat na takto kvalitním turnaji, kde soupeři byli výborní a celková úroveň turnaje po stránce sportovní a také organizační byla opravdu vysoká. 

Tímto mezinárodním turnajem jsme zakončili naše soustředění, které jsme měli od úterý v Uherském Brodu. Naše hra se lepšila zápas od zápasu a to i přes narůstající únavu a vysoké teploty, které po celý turnaj panovali. Postup ze skupiny a celkové třetí místo je pro nás velkým úspěchem a pozitivní motivací do další práce, kterou jsme s klukama nedávno začali." 

Celý turnaj měl obrovskou kvalitu podpořenou účastí tak kvalitních týmů jako je Baník Ostrava, Sigma Olomouc, FC Fastav Zlín, pořádající 1.FC Slovácko, slovenské týmy AS Trenčín a MŠK Žilina a také maďarský tým Szombathely Haladás.

VÝSLEDKY FK TEPLICE U16 NA MEMORIÁLU ONDŘEJE VOŘÍŠKA 2022 v RATÍŠKOVICÍCH:

- Základní skupina -

FK Teplice vs. FC Fastav Zlín 1:0 (⚽️ Kulhánek ),

FK Teplice vs. AS Trenčín 1 : 0 (⚽️Port ), 

FK Teplice vs. SK Sigma Olomouc 1 : 2 (⚽️Kulhánek ).

Postup ze základní skupiny z 2.místa. 

- Semifinále -

FK Teplice vs. MŠK Žilina 0 : 2

- Utkání O 3.místo -

FK Teplice vs. SK Sigma Olomouc 0 : 0, na penalty 3 : 2.