11.06.2024 | Tereza Hoffmannová

U13 sbírala zkušenosti na turnaji ve Slovinsku

Kategorie U13 se zúčastnila turnaje Adria Soccer Cup v Koperu, kde se utkala se skvělými týmy z Rakouska, Srbska, Maďarska a Slovinska. Na dlouhou cestu se kluci vydali již ve čtvrtek v noci, aby v pátek ráno dorazili na hotel a mohli si užít krásné počasí a také moře ke koupání. V sobotu a v neděli je pak čekal fotbalový program. Společně s mladšími žáky odcestovala i kategorie U10, která si také celý program náramně užila.


Trenéři kategorie Tomáš Vávra a Petr Háša hodnotí uplynulý turnaj:

Turnaj jsme rozehráli sobotní skupinou, ze které jsme postoupili po skvělých výkonech do zlaté skupiny o 1-8.místo. Po odehrání základní části jsme využili nádherného počasí a koupání v moři v rámci regenerace.

Výsledky skupiny C:

FK Teplice – UTE Labrarúgó 1:0

FK Teplice – FK Crvena Zvezda 0:2

FK Teplice – Blau Weis Linz 1:0

FK Teplice – NK Dekani 3:0

FK Teplice – SC Red Star Penzig 1:2


Nedělní zápasy se hráli play off systémem, kde jsme ve čtvrtfinálovém zápase narazili na vítěze vedlejší skupiny domácí FC Koper, který jsme prohráli 2:0. Výsledek nás tím pádem odsoudil hrát o 5-8.místo. V duelu poražených čtvrtfinalistů jsme hráli proti týmu LASK Linz a opět jsme utrpěli porážku 2:0. V duelu o 7.místo jsme nastoupili proti Rapidu Vídeň, který jsme těsně prohráli 1:0. Výsledkem je 8.místo.

Kluci předvedli úžasné výkony proti skvělým týmům, i když jsme v neděli nevyhráli, a nakonec jsme skončili na 8.místě, ze kterého byli kluci velmi zklamaní. Z našeho pohledu je 8.místo skvělým umístěním. Chtěli bychom kluky moc pochválit za předvedené výkony i za slušné chování po celou dobu zájezdu. Udělali obrovskou reklamu klubu FK Teplice.


Závěrem bychom rádi poděkovali všem, kteří se podíleli na uskutečnění tohoto skvělého turnaje, zejména městu Teplice za příspěvek na dopravu, také klubu FK Teplice a v neposlední řadě rodičům.