14.09.2023 | Hoffmannová Tereza

U11: Začátek sezony 23/24 pod vedením Dalibora Matouše

Kategorie starší přípravky U11 zahájila přípravu na sezonu 2023/24 v pondělí 7.8.2023 v trenérském složení Dalibor Matouš a Matyáš Vachoušek. Tréninky dané kategorie probíhají v pravidelném rytmu pondělí, středa a čtvrtek. Mladí skláři měli během přípravného období na programu několik turnajů a také tradiční soustředění v Blšanech. Jak se jim na turnajích dařilo a co je v nové sezoně čeká? Jaké jsou vize hlavního trenéra do nadcházející sezony? To vám prozradí následující řádky.

Jaké máš dosavadní zkušenosti s fotbalem?

S fotbalem jsem začínal v sedmi letech v Ostrově nad Ohří, odkud pocházím. Na vojnu jsem narukoval do Dukly Žatec, což bylo v té době B mužstvo Teplic. Odtud jsem se dostal do A týmu FK Teplice a v podstatě už zůstal „tepličákem“ a usadil se tady na trvalo. Za áčko Teplic jsem mnoho zápasů neodehrál, protože mě během dvouleté smlouvy potkala dvě zranění. Poté jsem působil v několika mužstvech na úrovni 3. ligy a divize. V závěru kariéry jsem hrál ještě pět let v Německu a dnes ještě nastupuji v B mužstvu v Oldřichově a věnuji se trenéřině.

Jaká byla náplň letní přípravy kategorie U11?

Zúčastnili jsme se tří turnajů se střídavými úspěchy. V Říčanech jsme v utkání o deváté místo porazili FK Ústí, v Mostě jsme znovu skončili na devátém místě. Na turnaji v Chebu jsme z 20 týmů vybojovali krásné sedmé místo. V termínu 27.9.-30.9. jsme absolvovali zdařilé soustředění v Blšanech. V rámci soustředění jsme v přátelském utkání porazili FK Ústí 11:1. Na prvním satelitním turnaji sezony naší kategorie v Mostě jsme zvítězili, když jsme postupně porazili Most výsledkem 10:5, Roudnici 9:3, Ústí 14:3 a Chomutov 4:0.

Trenérskou dvojici s tebou tvoří Matyáš Vachoušek. Jak máte nastavenou spolupráci a jaký vliv podle tebe má zapojení aktivního hráče FK Teplice do trenérského procesu, vnímáš to pro malé fotbalisty jako určitou motivaci?

S Matym je skvělá spolupráce a myslím, že můžu říct, přestože jsme spolu u týmu krátce, že se bezvadně doplňujeme. A samozřejmě je velkým vzorem pro kluky, kam se svojí pílí ve fotbale propracoval.

Co všechno vás na podzim čeká, respektive v jakém systému bude kategorie U11 fungovat?

Během podzimní sezony nás čeká sedm satelitních turnajů, dále pak přátelská utkání a také několik halových turnajů, tak abychom každý víkend až do vánoční přestávky hráli zápasy.

Co je tvým trenérským cílem u malých teplických fotbalistů?

Přeji si, aby nás fotbal s klukama co nejvíce bavil. Aby se těšili na každý trénink, zápas nebo turnaj a také na každý gól, který v dresu Teplic vstřelí. Zkrátka bych rád, aby byl fotbal pro kluky velká zábava a aby se pro ně stal koníčkem na celý život, tak jak to mám já.