dnes | Tereza Hoffmannová

Tepličtí starší žáci za sebou mají první dny v RFA

Teplické kategorie starších žáků U15 a U14 spadají pod regionální fotbalovou akademii Teplice, která sídlí na základní škole Edisonova. Hlavním záměrem projektu RFA je centralizace talentů a vytvoření nadstandardních výchovně vzdělávacích podmínek pro pohybově nadané hráče s cílem optimalizovat sportovní, společenský a osobnostní rozvoj každého jedince. Kluci, kteří navštěvují 7., 8. a 9. třídy za sebou právě mají první dny v akademii.

Celou akademii má na starost šéftrenér a zároveň trenér gólmanů Martin Svoboda, dalšími trenéry jsou David Köstl, Patrik Gedeon, Miroslav Šašek a Petr Háša. Kondičním trenérem je Rostislav Šebek a pozici fyzioterapeutky zastává Helena Žilinská.

Právě šéftrenér RFA Martin Svoboda přiblížil, jak začínali kluci své první dny na škole: V pondělí jsme se všichni sešli v plném počtu na ZŠ Edisonova v Teplicích. V ročníku U15 se na svůj druhý rok v akademii těší 23 nejlepších hráčů z Ústeckého kraje a v ročníku U14 jsme přivítali 22 nových fotbalových nadějí. Kluci po příchodu nafasovali nové tréninkové a vycházkové oblečení, najedli se a poté jsme odjeli do sportovně rekreačního areálu na Barboře u Teplic na adaptační a teambuildingový den. Tady proběhl turnaj v plážovém volejbale a nohejbale zakončený osvěžujícím koupáním v jezeře Barbora. Celý první den si všichni kluci skvěle užili! V úterý ráno proběhlo pod dohledem paní fyzioterapeutky první měření In Body v této sezoně. Ve středu za námi přijela paní psycholožka Gábina Juránková na pravidelnou návštěvu a kluci vyplňovali první z několika dotazníků a testů. V průběhu týdne nás čekal také první akademický trénink a kluci ukázali, že jsou v dobré formě a hodně natěšení na tréninky v akademii. Další navazující trénink těchto ročníků jen potvrdil, že letošní výběr do kategorie U14 má velký potenciál, stejně tak i nová kategorie U15.“