25.06.2024 | Tereza Hoffmannová

Stříbrná tečka za sezonou starších žákyň

Ve dnech 21.-23.6. se vypravila kategorie WU15 až téměř na samotné hranice se Slovenskem, a to do moravského Rohatce na prestižní turnaj Klempos Cup. Ve třídenním nabitém programu poměřily hráčky své síly se soupeřkami nejen z Čech, ale také z Rakouska či Slovenska. Kategorie starších žákyň zaznamenala obrovský úspěch, když se probojovala do finále a přivezla stříbrné medaile.

Za turnajem se pár slovy ohlédla kapitánka týmu Nikola Maříková: „Cesta za druhým místem začala už v pátek ráno, kdy jsme vyrazily z Teplic společně s dorostenkami, které hrály turnaj v Třebíči. Po dlouhé cestě jsme přijely rovnou na hřiště, kde nás čekal zápas proti Viktorii Plzeň. Ten nevyšel podle našich představ, ale nevěšely jsme hlavy a hned druhý den jsme si zlepšily náladu třemi výhrami ze čtyř zápasů. V Rohatci to bylo opět po organizační stránce velmi dobré a třídenní turnaj jsme si užily. Ve finále jsme bohužel nakonec také nevyhrály, ale oslavy hezkého umístění jsme si pořádně užily nejen proto, že jsme dokázaly porazit týmy jako je například Trenčín nebo Vídeň, ale hlavně proto, že jsme se rozloučily medailovým místem s naším oblíbeným realizačním týmem.“

„Abych pravdu řekla, tenhle turnaj mi zůstane v hlavě nejvíce, ne proto, že je to můj poslední, ale proto, jak skvělý byl. V patek se hrál jediný zapas s Plzní, který jsme bohužel nezvládly, ale nevzdaly jsme se a další den postoupily z druhého místa do zlaté skupiny. Poslední den byl těžký, většinou vyhrál ten, který více chtěl a makal na hřišti. Naší bojovností a také krásným herním výkonem jsme se dostaly až do finále, ale to bohužel vyšlo více soupeřkám. Velké poděkování patří mým spoluhráčkám a taktéž trenérkám, že nás k tomuhle úspěchu dovedly.“ doplnila své pocity také gólmanka kategorie Maša Iarosh. 


Konečné slovo přidala i hlavní trenérka Tereza Hoffmannová: „Vždy je krásné skončit úspěchem, a to se nám v tomhle případě povedlo. Těší mě to o to víc, že to pro náš realizační tým byla opravdu poslední akce, jelikož po sezoně končíme. Na turnaji byla lepší pouze Plzeň, které patří zasloužená gratulace. Druhé místo je fantastické, ale já bych raději vyzdvihla cestu, jakou jsme si pro něj došly. Holky předvedly skvělý herní výkon, za který byly náležitě odměněny. Pro mě to byl odraz veškeré společné práce po celou sezonu. Na závěr bych chtěla poděkovat nejen svým hráčkám, ale také mladším žákyním, které nás na turnaji i během celé sezony doplňovaly. Nesmím zapomenout ani na oporu z hlediště, tedy naše skvělé fanoušky, kteří byli opravdu slyšet a holky podporovali jak na turnaji, tak v průběhu celého roku.“


Závěrečným slovem děkujeme městu Teplice za finanční příspěvek na dopravu a také klubu FK Teplice za uskutečnění skvělého výjezdu na turnaj!

Fotogalerie