21.08.2023 | Hoffmannová Tereza

Sparta zlatá, Skláři berou na memoriálu Tomáše Kameníka stříbro

Ve středu 16.8.2023 se uskutečnil již 35. ročník Memoriálu Tomáše Kameníka. Tradiční žákovský turnaj pro hráče věkové kategorie U14 se koná jako každoroční vzpomínka na jedinečný brankářský talent Tomáše Kameníka, kterého ve 20 letech zdolala zákeřná nemoc.

Základní skupinu A ovládly FK Teplice s plným počtem bodů. V základní skupině B se pak díky skóre na prvním místě umístil celek AC Sparta Praha.

Následovaly boje o umístění, které přinesly hned ve dvou zápasech vyústění až v pokutových kopech. V boji o 5. místo si tým z FK Ústí nad Labem poradil s celkem z Příbrami v základní hrací době a vyhrál 3:1. Zápas o 3. místo přinesl napínavou bitvu, která skončila šťastněji pro tým z Liberce. Po bezbrankové remíze ovládl pokutové kopy FC Slovan Liberec 4:3 a radoval se z bronzové medaile. Ani finálový zápas nenašel vítěze v základní hrací době. Utkání skončilo 0:0 a následovaly opět pokutové kopy. V těch ukázala pevnější nervy pražská Sparta a mohla se tak radovat z vítězství. Penalty ovládla v poměru 4:2.

Utkání o 5. místo

FK Příbram – FK Ústí n.L. 1:3

Utkání o 3. místo

FC Slovan Liberec – výběr ÚKFS 1:0p

Finále:

FK Teplice – AC Sparta Praha 0:1p

Individuální ocenění:

Nejlepší brankář – Petr Molnár (ÚKFS)