31.08.2023 | Hoffmannová Tereza

SOBOTNÍ NOC NA STÍNADLECH VE ZNAMENÍ KOUZELNÉ NOCI

Ze soboty na neděli 26.-27.8. 2023 proběhla na Stínadlech Kouzelná noc. Zábavný program plný her a zážitků byl připraven pro děti od 5 do 12 let. Vstup byl pro všechny zcela zdarma a všichni fotbaloví nadšenci si mohli užít pestrý program, který pro ně byl připraven.

Ptáte se, jak to celé probíhalo? Tak si to pojďme společně přiblížit. Začátek programu se nesl v duchu příprav na samotnou noc – tedy stavění stanů a nachystání všeho potřebného ke spánku. Jakmile byl postaven poslední stan, mohli jsme se přesunout k prohlídce stadionu pro všechny děti i rodiče, kterou měl na starosti sekretář klubu FK Teplice Tomáš Künzl. Všichni přítomní tak mohli nahlédnout například do kabiny A mužstva, síně slávy nebo presscentra, kde se po každém domácím zápase pořádá tisková konference.

Dětem se sice prohlídka stadionu líbila, ale jak to tak bývá, už se těšily až se budou moci aktivně do programu zapojit a zahrát si třeba fotbálek! Ten pro ně byl připraven na UMT hned vedle hlavního stadionu. Kromě fotbalu si mohli dobrovolníci zahrát také nohejbal a na hřišti se pořádně vyřádit. Příjemná odměna po sportovní aktivitě přišla hned záhy na ochozech stadionu a nemluvíme samozřejmě o ničem jiném než o zasloužené večeři, po které byla navíc připravená ještě tipovačka o předměty FK Teplice.

Dobrou večeří ale kouzelná noc ještě neskončila! Jakmile nad teplická Stínadla začala dopadat tma, rozsvítila se obrovská světelná tabule, na které se promítala animovaná pohádka Coco. Děti se tak pohodlně usadily a sledovaly více než hodinu a půl trvající dobrodružství mladého Miguela, který se touží stát uznávaným hudebníkem. Ptáte se, jestli si svůj sen splnil? To už nyní ví účastníci naší kouzelné noci! Po pohádce následovala cesta do svých stanů a děti se mohly ponořit do říše snů pod širým nebem přímo na hlavní hrací ploše stadionu.

Hned po ranním probuzení na děti čekala snídaně, která byla nezbytnou součástí programu před poslední částí celé akce. Tou byl výjezd výletním vláčkem ze stadionu do blízkého okolí. Děti se tak mohly originálně rozloučit s celým připraveným programem, jelikož po příjezdu zpět na stadion na ně čekal odjezd domů. My ale pevně věříme, že v dětech dozvuky naší kouzelné noci ještě chvíli zůstanou a budou na společné zážitky dlouho vzpomínat!

Fotogalerie