30.12.2019 | Redakce

První domácí turnaj „O Sklářský pohár“

V zimní přípravě proběhly první dva turnaje s tímto názvem, a to pro kategorii U9 a U8. Hlavním cílem uspořádání domácích turnajů je především připravit krásné zážitky všem hráčům nejen z našeho města, ale i blízkého okolí. Že nejde primárně o výsledky v těchto věkových kategoriích napovídá i zvolený model turnajů, kdy se hraje na co největší počet vstřelených branek a turnaj provází mnoho doprovodných soutěží jako například soutěží v nájezdech „Pojď synu!“ nebo soutěže ve slalomu, rychlosti apod.

O Sklářský pohár U9

Poslední únorový den byl v plánu premiérový ročník turnaje O Sklářský pohár. Naše kategorie U9 pod vedením Jiřího Tyla a Tomáše Künzla vyzvala prvoligové týmy z Dukly Praha, Slovanu Liberec a Mladé Boleslavi.

Turnaj nám přiblížil trenér Jiří Tyl: „Od prvních minut turnaje bylo patrné, že se jedná o velice silná družstva, utkání byla vyrovnaná a hrála se ve vysokém tempu. Skupinová fáze se hrála na počet vstřelených branek, nikoli na počet bodů jako obvykle. Chceme, aby se prioritně v těchto kategoriích útočilo, a ne bránil výsledek. Branek nejvíce nastříleli kluci z města automobilů. Poté následovala soutěž v nájezdech, kterou jsme pojmenovali “Pojď, synu!”. Název byl inspirovaný výrokem pana Bosáka při utkání baráže o mistrovství Evropy v roce 2012, který pronesl v televizi v momentě, kdy šel Jiráček sám na branku a skóroval. Pohárek za triumf v této individuální soutěži zamířil pod Ještěd. Celý turnaj provázela přátelská nálada podpořená skvělými výkony našich fotbalových naději. Již nyní se těšíme na další ročník, který bude jistě ještě o něco kvalitnější.“

Na závěr turnaje byla naplánována dvě finále. Finále Evropské ligy si zahráli naši kluci proti Liberci, který zdolali až na pokutové kopy, a tak získali zlaté medaile. Do finále Ligy mistrů postoupily týmy Dukly a Boleslavi. Tak jako ve skupině, finále ovládli chlapci z Mladé Boleslavi a odvezli si tak Sklářský pohár.

O Sklářský pohár U8

V sobotu 9.3. proběhl ve sportovní hale turnaj mladších přípravek ročníku 2011, pořádaný naším klubem. Jednalo se tak o navazující turnaj na naši kategorii U9.

Turnaj zhodnotil trenér Kamil Jůzl: „Odehrálo se celkem 15 zápasů, kde si to týmy FK Teplice, Baníku Modlany, Hvězdy Trnovan, TJ Krupky a Slovanu Duchcov společně skvěle užily. Tuto akci jsme zařizovali poprvé, věříme, že se povedla. Jelikož fotbalistů ročníku 2011 je v našem okrese jako šafránu, měly některé týmy na soupisce i hráče jak ročníku 2010, tak ročníku 2012. Důležité je zmínit, že žádný tým nevznesl protest a nám všem to ukázalo, že turnaj byl veden v přátelské atmosféře a naše okresní týmy spolu umí dobře spolupracovat a všichni společně odvádíme velmi dobrou práci pro naše děti. Mezi turnajové zápasy byly vloženy i dvě individuální soutěže. Bylo krásné vidět, jak si všichni mezi sebou fandí a jak je soutěžit baví. Ve slalomu vyhrál hráč FK Teplice – Míra Trnka, v rychlosti zvítězil hráč Hvězdy Trnovan – David Gang. Velmi těžké bylo vybrat nejlepší hráče z každého týmu, které jsme volili hlavně pro dětskou radost. A výsledky – ty přeci nejsou důležité, krásně jsme si zahráli, dali jsme spoustu gólů a o to tady hlavně šlo. Všem zúčastněným trenérům, hráčům, rodičům děkujeme za vytvoření krásného fotbalového prostředí a společně se můžeme těšit na další akce pořádané klubem FK Teplice pro nás všechny.“

Během obou turnajů bylo pro všechny týmy zajištěno občerstvení v podobě ovocného rautu a pitného režimu, o jeho doplňování se staraly maminky našich fotbalistů, zvládly to skvěle, hráči si tohle místo hodně oblíbili a našim maminkám za to patří velké díky.