23.06.2024 | Tereza Hoffmannová

Páteční kouzelná noc na Stínadlech

Z pátka na sobotu 21.-22.6. 2024 proběhla na Stínadlech Kouzelná noc. Zábavný program plný her a zážitků byl připraven pro děti od 5 do 12 let. Vstup byl pro všechny zcela zdarma a všichni fotbaloví nadšenci si mohli užít pestrý program, který pro ně byl připraven. Ptáte se, jak to celé probíhalo? Tak si to pojďme společně přiblížit.

Začátek programu se nesl v duchu příprav na samotnou noc, tedy stavění stanů a nachystání všeho potřebného ke spánku. Jakmile byl postaven poslední stan, mohli jsme se přesunout k prohlídce stadionu pro všechny děti i rodiče, kterou měl na starosti sekretář mládeže klubu FK Teplice Tomáš Künzl. Všichni přítomní tak mohli nahlédnout například do kabiny A mužstva, která je sice ve fázi malé rekonstrukce a přípravy na novou sezonu, ale do síně slávy nebo presscentra jsme společně nahlédli a mohli jsme si tak představit, jak na Stínadlech teplický klub pracuje.

Dětem se prohlídka stadionu líbila, ale jak to tak bývá, už se těšily až se budou moci aktivně do programu zapojit a zahrát si třeba fotbálek! Ten pro ně byl připraven na umělé trávě hned vedle hlavního stadionu. Kromě fotbalu se mohli dobrovolníci na hřišti pořádně vyřádit. Příjemná odměna po sportovní aktivitě přišla hned záhy na ochozech stadionu a nemluvíme samozřejmě o ničem jiném, než o zasloužené večeři, která dětem moc chutnala. Dobrou večeří ale kouzelná noc ještě neskončila! Jakmile nad teplická Stínadla začala dopadat tma, rozsvítila se obrovská světelná tabule, na které se promítala animovaná pohádka Vzhůru do oblak. Děti se tak pohodlně usadily a sledovaly více než hodinu a půl trvající dobrodružství starce Carla s malým skautem Russlem, který ho doprovází za dobrodružstvím po Jižní Americe. Ptáte se, jestli si cestu oba užili? To už nyní ví účastníci naší kouzelné noci! Po pohádce následovala cesta do svých stanů, kde byla puštěná mluvená pohádka. Poté se již děti pod širým nebem přímo na hlavní hrací ploše stadionu mohly ponořit do říše snů.

Hned po ranním probuzení na děti čekala snídaně, která byla nezbytnou součástí programu před poslední částí celé akce. Tou byl vůbec první výjezd výletním kabriobusem ze stadionu do blízkého okolí. Tam byly děti rozděleny do dvou skupin a po mluvené exkurzi doprovázeny naším moderátorem Tomášem Vobořilem. Děti se tak mohly originálně rozloučit s celým připraveným programem, jelikož po příjezdu zpět na stadion na ně čekal odjezd domů. Za odměnu si děti odnesly od společnosti Corfix lepící album a hráčské kartičky. 

My ale pevně věříme, že v dětech dozvuky naší kouzelné noci ještě chvíli zůstanou a budou na společné zážitky dlouho vzpomínat!

Na závěr děkujeme městu Bílina za finanční příspěvek na naší Kouzelnou noc a také všem organizátorům celé akce za krásný a nezapomenutelný průběh!