25.05.2023 | Novák J., Künzl T.

PŘÍPRAVKA U11 NA SCHARR CUPU V NĚMECKÉM STUTTGARTU

O uplynulém víkendu 20. a 21. 5. se zúčastnila naše nejstarší přípravka U11 mezinárodního turnaje SCHARR Nations Cup 2023 v německém Stuttgartu

Společně s mladými Skláři odjeli i hráči, kteří jsou vytipováni pro budoucí kategorii FK Teplice U12 a jsou momentálně kmenovými hráči klubů SEKO Louny, JUNIOR Děčín, JUNIOR Chomutov a JUNIOR Teplice. 

Trenér Petr Háša nám řekl: "Chtěl bych tímto poděkovat výše zmíněným klubům, že umožnili svým hráčům se zúčastnit takto věhlasného mezinárodního turnaje, kde měli možnost nabrat v náročných utkáních velké množství cenných zkušeností."

A trenér Petr Háša pokračuje: "Do Stuttgartu jsme vyrazili již v pátek a tak obě "turnajové" noci měli kluci možnost strávit v rodinách hráčů spřátelených s pořadatelským klubem VFB Stuttgart z městečka Grossaspach. Nás opravdu těší, že je dočasní "němečtí" rodiče chválili a oceňovali jejich slušnost a také jejich snahu se dorozumět. Také my trenéři jsme byli spokojeni nejenom s turnajovými výsledky, ale hlavně s předvedenou hrou a s tím, že i na hřišti vystupovali jako tým se vším, co si lze pod tímto slovem představit. 

Jen pro dokreslení, po skončení zápasu s Dortmundem měli jejich trenéři jen slova uznání pro naše kluky. A my věděli, že porážka 0:1 byla nejenom smolná, ale za předvedenou hru i bohužel nezasloužená."

Petr Háša také poděkoval rodičům: "Obrovské DÍKY patří rodičům našich hráčů, kteří je i přes obrovskou vzdálenost přijeli na turnaj osobně podpořit."

Výsledky FK Teplice U11 na SCHARR CUPU:

FKT - Borussia Dortmund 0:1

FKT - SV Vahingen 0:0

FKT - CFR Kluž 1:1

FKT - Schwarz Weiss Donau 1:0

FKT - BVB Bath (Anglie) 0:2

3. místo ve skupině

FKT - FC Heidenheim 2:0

FKT - Ballingen 1:0

FKT - CFR Kluž 1:0

FKT - Racing Strasburg 0:2

FK Teplice U11 obsadili na SCHARR Nations Cupu 2023 konečné 26. místo ze 40 účastníků.