05.05.2024 | Tereza Hoffmannová

Mladší žákyně předvedly na turnaji v Rohatci opět skvělý výkon

Den před prvomájovým svátkem vyrazila kategorie WU13 na jejich již tradiční, skvěle obsazený a připravený turnaj na samotných československých hranicích v Rohatci. Hráčky se chystaly následující den změřit síly s nejlepšími týmy z Čech, Rakouska i Slovenska. Hráčky společně s realizačním týmem byli ubytováni v hotelu Strážnice, kde už na ně čekali také rodiče, kteří ladili formu na následující den.

S kategorií odcestoval realizační tým ve složení Karel Kristlík, Pavel Zuleger a Veronika Kuncová. Hlavní trenér Karel Kristlík okomentoval uplynulý turnaj následujícími slovy.

Hlavním cílem bylo předvádět fotbal, který nás poslední dobou zdobí, tedy plný soubojů, odvahy a odhodlání pracovat pro tým a současně tak nasbírat cenné zkušenosti nejen do zbylé části sezóny. Jak už u nás v kategorii bývá zvykem, prostor na hřišti dostávají, s přihlédnutím na optimální výzvu, všechna děvčata, a to i ta, která nás od ledna doplňují z přípravek. Budujeme si tím tým pro další sezóny, a to se nám osvědčilo napříč celou dívčí akademií FK Teplice. Pro budoucnost je to podstatnější než efekt z oslavy krátkodobého úspěchu. Pro dětské kategorie to platí obzvlášť.

Po ranním příjezdu na sportoviště do Rohatce nás opět čekalo vřelé uvítání od organizátorů celé akce. Vše připravené, skvělé prostředí, krásné trávníky a výborná atmosféra. Turnajem jsme procházeli od utkání k utkání bez vize vítězství v celém turnaji. Daleko důležitější pro nás bylo správně rozdělit děvčatům minutáž v utkání a stavět je proti optimálním soupeřům a soustředit se na detaily, na kterých pracujeme celou sezónu. Byť jsme to nakonec nedotáhli na medailové pozice, zejména kvůli prvnímu smolně prohranému utkání, musím vyzdvihnout práci všech hráček. Plnily všechny úkoly od nás trenérů na výbornou. Když si vzpomenu na výkon v utkání s Baníkem Ostrava, mám husí kůži ještě teď. Holky si zaslouží obrovskou pochvalu za to, jak se prezentovaly, a to nejen na hřišti, ale i mimo něj. Celkově jsme obsadili krásné 7. místo a z turnaje odjeli plni skvělých fotbalových zážitků a s pocitem dobře odvedené práce. Kvalita turnaje, obsazenost soupeři, zázemí pro týmy i diváky bylo opět na špičkové úrovni. Těšíme se na další ročníky. Tohle nás baví a tento turnaj určitě nevynecháme.

Zvláštní poděkovaní si pak zaslouží fanklub FK Teplice složený zejména z rodičů, který přijel obhajovat loňské vítězství. Rodiče nejen, že bez problémů obhájili loňské prvenství jako nejlepší týmový support, ale posunuli laťku tak vysoko, že se bude jen těžko překonávat. Hnali nás bez přestání celým turnajem a přesně takhle si přestavuji podporu správných rodičů. Zaslouženě si od pořadatelů odvezli domů moravské tekuté ceny. Ještě jednou díky, byli jste skvělí!