13.03.2023 | Kuncová Veronika

Mladší žákyně opanovaly turnaj "SRDCE V POHYBU 2023"

Modrý team mladších žákyň se zúčastnil halového turnaje ve sportovní hale Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem.

Vzhledem k dlouhodobé snaze trenérů rozvíjet všechny hráčky s maximálním zohledněním úrovně jejich dovedností, si vzal s sebou trenér pouze část teamu, která by se běžně schovávala ve stínu hráček, které již hrají fotbal delší dobu. Přes to se děvčata v turnaji nabitém zvučnými jmény zpravidla chlapeckých teamů, jako FK Ústí nad Labem, TJ Sokol Pokratice, FK Rtyně nad Bílinou či FK Hostomice vůbec neztratila. Naopak svojí zarputilostí se probojovala do finále, kde se podruhé utkala s týmem FK Rtyně nad Bílinou, který nakonec jediným gólem rozhodla právě střídajícíMaruška Šandová.

"Očekával jsem od holek dobrou hru a velkou bojovnost. Děvčata přes zimní přípravu nasbírala hodně zkušeností. Celý team během přípravy odehrál 38 utkání a absolvoval přes 30 dalších tréninkových jednotek, což není málo. Všechny holky si musely během přípravy a zápasů sáhnout hodně hluboko, ale přináší to své ovoce. Některé si vstřelily své první góly, jiné první hattricky."

"Nejlepší brankářkou turnaje byla vyhlášena teplická Anna Zulegerová. Taktéž obě doplňující soutěže v rychosti o dovednostech vyhrály naše děvčata Tereza Nováková, Nikola Špaková, Marie Šandová a Zdena Redlichová"

"Máme z nich obrovskou radost a ony ze sebe také. Bez práce nejsou koláče. Povedlo se nastartovat děvčata, která budou tahounkami WU13 v další sezóně, bez toho, abychom současným leadrům teamu nějak ubrali z jejich optimálních tréninkových podmínek. Za což děkuji nejen druhému trenérovi, ale i zbytku realizačního teamu žen, včetně managmentu mládeže i klubu, kteří se na tom podíleli. Bez jejich pomoci by nebylo možné takovou porci přípravy zvládnout." doplňuje k turnaji trenér WU13 Karel Kristlík"

Všechna děvčata teď čeká jarní část sezóny, kde se team účastní 1. ligy mladších žákyň Čechy a okresního přeboru proti chlapeckým teamům. K tomu odehrají další 3 turnaje s mezinárodní účastí včetně slavného GERMANY CUPU kam odjedou společně s teamem dorostenek. Přejeme hodně štěstí.