06.10.2023 | Tereza Hoffmannová

Minipřípravka U6/U7

Ani na nejmenší fotbalisty v Teplicích nezapomínáme a chceme je vychovávat již od nízkého věku. V Teplicích je pro ně tým U6/U7, což jsou aktuálně děti ročníku narození 2017, 2018, máme dokonce i dva 2019, obecně ale doporučujeme, aby děti začínali až od 5 let.

Trenérský tým je složen ze tří trenérů a jedné trenérky. David Walter, Karel Brejcha a Petr Vandrovec mají několikaletou trenérskou praxi v FK Teplice napříč přípravkovými a žákovskými kategoriemi, trenérka Míša Chalušová má zase mnoho zkušeností s dětskými tábory a je tak velkým přínosem pro nejmenší kategorii, kdy je velká část tréninku věnovaná hrám.

V tréninku se zaměřujeme na všeobecný pohybový rozvoj dětí, který je potom pro samotný fotbal stěžejní. Tréninky jsou dvakrát týdně, v pondělí a středu na ZŠ Buzulucká, starší kluci, r. 2017 mají trénink přibližně hodinu a čtvrt, mladší jen hodinu, protože neudrží pozornost tak dlouho. O státním svátku 28.9. jsme zařadili také trénink na Miladě, kdy si kluci vzali kola, koloběžky a vyrazili jsme okolo Milady a na konci, protože bylo stále krásné počasí, jsme si zaplavali. Doporučujeme rodičům, aby děti dělali co nejširší spektrum sportů, protože všechny tyto pohybové aktivity jsou v dalším vývoji důležité.

Zápasy děti ještě pravidelně nehrají, plánujeme se ale zúčastnit několika malých turnajů, tzv. Bambini, kdy se hraje na dvě malé branky pouze ve třech hráčích. Cílem je, aby padalo co nejvíce gólů a děti měly co nejvíce dotyků s míčem.