dnes | Kryštof Burger

Martin Skalník z U16: Všichni musíme nabírat sílu!

Teplická kategorie U16 patřila k těm týmům, které přes nepřízeň počasí minulý týden nastoupily k soutěžnímu utkání. K hodnocení duelu s Braníkem i situace před dalšími koly jsme vybrali Martina Skalníka

O víkendu jste jako jedni z mála odehráli mistrovský zápas. Ty jsi proti Braníku nastoupil z lavičky po změně stran, jak utkání hodnotíš?
První poločas byl velice dobrý, byli jsme silní na míči, což jsme podtrhli brankami. Postupem času byl ale soupeř lepší a vytvořil si několik šancí, nakonec jsme měli štěstí, že zápas nedopadl hůř.

Šlo o soupeře, co se zatím ve vyrovnané tabulce drží kolem vás. Je pro vás ta pozice hodně důležitá, nebo se spíš soustředíte na sebezlepšování se a postupný přechod do vyšší kategorie?
Je to od obojího něco. Chceme se hodně zlepšovat, ale zároveň koukáme na tabulku. Jsme motivovaní soutěž vyhrát.

Teď vás čeká Most. Hecujete se nějak, vnímáte to jako velké derby?
Určitě se hodně motivujeme, navzájem se před zápasem podporujeme. Proti Mostu to bude hodně těžký zápas.

Zmínil jsi, že nepůjde o lehké utkání, Most je v tabulce nahoře. Vy také hrajete dobře, ale střílíte méně gólů. Je to ovlivněno dosavadními soupeři, nebo cítíte že na tom musíte zapracovat?
Myslím si, že herně jsme na tom zatím opravdu dobře a šance si tvoříme. Ty branky se nám ale stále nedaří dávat, což musíme zlepšit.

Ty hraješ na křídle, jak tomu můžeš pomoci?
Musím zamakat na síle. Spousta kluků co hraje proti nám je větší a právě silnější. Vím, že na tom musím ještě pracovat.

To souvisí s tím, že jste oproti mnoha soupeřům o něco mladší…
Myslím si, že to tak je. Ti o něco starší kluci jsou silnější a my se musíme prosadit jinak.