včera | Kryštof Burger

Idris Hopi: Chci se vyrovnat i větším soupeřům

Idris Hopi začal již v 16 letech naskakovat do utkání dorosteneckého A-mužstva. Ve vyšší kategorii se neztratil a udržel si dobrou formu. Přinášíme vám rozhovor o jeho dojmech z dosavadní části sezóny.

O víkendu jsi za tým U19 vstřelil 3 góly při vysoké výhře nad Petřínem Plzeň. Jaké z toho máš zpětně pocity, je to stále v tobě? Nebo jsi hned přepl na další utkání?
Mám z toho skvělý pocit, ale pro mě je nejdůležitější, že jsme jako tým podali výborný výkon a zvítězili. Samozřejmě jsem rád, že jsem mohl týmu pomoci góly, ale už jsem přepl na další zápas a soustředím se na to, co nás čeká dál.

Hrál jsi teď za nejstarší dorost, ale věkově jsi ještě mladší. Jak je to náročné, hlavně z hlediska síly, hrát proti starším klukům?
Cítím se proti starším klukům dobře, i když jsou fyzicky silnější. Myslím, že mi to spíš vyhovuje, protože mě to motivuje hrát na maximum a ukázat, že se dokážu vyrovnat i větším soupeřům. Neberu to jako nevýhodu, spíš jako šanci se dál zlepšovat.

Vnímáte situaci v tabulce 2. ligy? Máte v ní ten nejvyšší cíl, nebo jdete zápas po zápasu?
Náš cíl je jasný – chceme vyhrát soutěž a postoupit dál. Na každý zápas se pečlivě připravujeme, protože víme, že každý bod je důležitý. Jdeme do toho s tím, že chceme být nejlepší, ale zároveň se soustředíme na to, abychom podávali maximální výkony v každém utkání.

Letos jsi hned zkraje sezóny stihl nastřílet dost gólů ve více kategoriích. Stíháš to vůbec počítat, vedeš si nějakou celkovou statistiku?
Ano, góly si počítám, protože mě to baví a žene mě to dál. Není to ale pro mě to hlavní. Důležité je, aby se dařilo týmu a společně jsme vyhrávali.