27.08.2023 | Hoffmannová Tereza

HISTORICKÝ ÚSPĚCH NA DÍVČÍM KOUBA CUPU 2023

Ve dnech 21. - 24.8. 2023 hostil Liberecký kraj již 3. ročník turnaje dívek Kouba Cup.

Na tomto prestižním turnaji se setkávají nejlepší hráčky kategorie WU15 z jednotlivých krajů celé České republiky doplněné o kraj Bratislavský. Hráčky FK Teplice byly nominovány k reprezentaci krajského výběru Ústeckého kraje a společně s ostatními hráčkami výběru se jim povedl historický úspěch!

Ústecký výběr se nejprve utkal ve skupině B v rámci úterních a středečních utkání s krajem Zlínským (výhra 1:0), Plzeňským (remíza 0:0), Středočeským (prohra 1:0) a krajem Jihočeským (výhra 2:0). Celkové 2. místo ve skupině B poslalo ústecké reprezentantky do čtvrtečních finálových bojů o 4. – 6. místo. V prvním zápase o umístění výběr ÚKFS narazil na výběr Pardubického kraje, který deklasoval výsledkem 5:1. Následovalo utkání s Libereckým výběrem, které naše ústecké dívky nezvládly a prohrály 3:0. Celkově Ústecký kraj obsadil 5. místo z celkového počtu 15 výběrů, což je pro náš kraj obrovský úspěch!

Ústecký kraj reprezentovalo 7 hráček a 2 trenérky z našeho klubu FK Teplice. Konkrétně to jsou tyto hráčky Maša Iarosh, Lenka Buryánková, Nikola Maříková, Adéla Matouschková, Eliška Krýslová, Sofie Točinová a Eliška Kechnerová. Všem zúčastněným hráčkám jménem klubu děkujeme na vzornou reprezentaci na republikovém turnaji a přejeme, ať se jim i nadále daří po sportovní i osobní stránce.

Konečné pořadí: