10.03.2023 | Novák Jaroslav

Diskuse s MUDr. Neckařem: ZRANĚNÍ VE FOTBALE

Ve čtvrtek 9. března proběhla v Press Centru stadionu Na Stínadlech diskuze s klubovým lékařem MUDr. Pavlem Neckařem na téma ZRANĚNÍ VE FOTBALE - ANALÝZA, PREVENCE.

Velmi zajímavá diskuze se dotýkala témat jak správně pracovat s rozdílným biologickým věkem hráčů vzhledem k případné individualizaci přípravy tak, aby trenéři zvládli sestavit trénink takzvaně na míru, v jakém věku hrozí největší rizika zranění a jak prakticky využít různých forem analýz k vyhodnocení historicky nashromážděných dat z lékařských zpráv zraněných hráčů.

MUDr. Pavel Neckař průběžně zpracovává získaná data o vzniku, průběhu a délce jednotlivých zranění včetně prvotních varovných signálů, které komplexně vyhodnocuje, aby bylo možné pracovat s relevantními výstupy pro důslednější prevenci napříč různými věkovými kategoriemi.

Hlavním výstupem z této diskuze je aktuální rozhodnutí o nastavení mnohem většího propojení a daleko širší spolupráce v rámci trojúhelníku TRENÉR - FYZIOTERAPEUT - KONDIČNÍ TRENÉR takovým způsobem, aby co nejefektivněji právě tyto osoby mohli pomoci svým každodenním působením předcházet co nejširšímu spektru případných hrozících zranění.