12.06.2024 | Tereza Hoffmannová

Bronzový úspěch U15 na Rimini Cupu!

Kategorie U15 odcestovala ve dnech 6.-9.6. na Rimini Cup, který hostil Bad Kissingen v Německu. Ve velké konkurenci se kluci probojovali z 1. místa ve skupině až do semifinále, kde nestačili na Budapešť Honved FC. V následném boji o 3. místo proti Go Ahead Eagles Deventer ale dokázali uspět a získali bronzové medaile!


Výsledky skupinové fáze:

FK Teplice – Bayernauswahl 0:0

FK Teplice – 1. FC Schweinfurt 1:0

FK Teplice – Go Ahead Eagles Deventer 1:0 

Kapitán týmu Ondřej Wáwra se za turnajem ohlédl následujícími slovy: „Turnaj byl skvělý a jsem velmi rád, že jsme se ho s týmem mohli účastnit. První den po příjezdu jsme hráli přátelské utkání proti výběru Bavorska, které jsme vyhráli 2:0 a ukázali jsme si, jak na tom výkonnostně jsme. Druhý den nás s trenéry přivítal místní starosta na radnici. Hned po přivítání jsme se prošli místními parky a zamířili jsme na oběd. Po obědě jsme měli rozchod ve městě a následně jsme jeli na přivítací průvod, který byl úžasný. Na konci průvodu zazněly státní hymny a proběhlo losování osmi týmů do dvou skupin. Třetí den jsme odehráli tři zápasy, které se nám podařily a katapultovaly nás do boje o finále. Čtvrtý den jsme hráli celkem dva zápasy, ten první pro nás byl velmi důležitý, protože nás mohl posunout do finále, ale my jsme tento zápas bohužel prohráli, a tudíž jsme hráli o třetí místo. Zápas o třetí místo byl velice napínavý, ale my jsme v něm dokázali zvítězit a slavili jsme bronz. Po zápase už nás čekalo jen vyhlášení a zpáteční cesta zpět do Čech v krásném autobuse s úžasným řidičem. Hned jak skončilo vyhlášení, tak jsme společně s trenéry slavili a hodně se fotili. Někteří kluci říkali, že nic takového nezažili. Konkurence byla veliká, nebylo špatného hráče. Každý tým, se kterým jsme hráli, byl silným soupeřem. Jsem velmi rád, že jsme vybojovali bronzovou medaili a udělali teplickému fotbalu skvělou reklamu. Asi jeden z největších zážitků byl, když za námi chodily malé děti a chtěly od nás podpisy.“

Závěrečné poděkování patří zejména městu Teplice za příspěvek na dopravu a také klubu FK Teplice. Dále pak organizátorům TSVgg Hausen, konkrétně panu Wolfgangu Lutzovi a v neposlední řadě řediteli ubytovacího zařízení panu Heiligenhofu Stefanu Hörtlerovi!

Fotogalerie